Hovedseksjon

Språk, samfunnsfag og økonomi

Gode grunner til å velge realfag på Persbråten: 

  • Med fag fra SSØ  vil du oppnå generell studiekompetanse, og det er også mulig å kombinere dette med et fag fra realfagsretningen. 
  • Generell studiekompetanse åpner dørene til mer enn 90% av mulige studier ved universitet og høgskoler i Norge og utlandet, for eksempel jus, fysioterapi, lærerutdanninger, og veldig mye annet. 
  • I fagene på SSØ vil du få innsikt i viktige sider ved samfunnet på mange ulike måter. Flere av fagene vil ha noe overlapping i gjennomgående teorier, for eksempel når det handler om individet og samfunnets måte å fungere og reagere.  

På Persbråten har vi engasjerte og dyktige lærere som gleder seg til å dele kunnskap med deg! 

På Persbråten tilbyr vi følgende fag innen programområde for samfunnsfag, økonomi og språk: 

Hva sier eleven?

Hvilken linje går du på og hvorfor? 
Jeg går på vanlig studiespesialiserende i 3. klasse i 3STC og går da SSØ (Språk, Samfunnsfag og Økonomi). Jeg valgte denne linjen fordi jeg ikke visste hva jeg skulle bli etter ungdomsskolen og tenkte at ved å gå denne linjen ville jeg holde mest mulig dører åpne for videre utdanning 
 
Hva er favorittfaget ditt og hvorfor? 
Favorittfaget mitt må være historie og filosofi fordi da kan man delta mye i timen og dele sine egne tanker, selv om faget kan være veldig tungt til tider så er det ekstremt spennende og gøy, hvert fall når det blir heftig diskusjoner i klassen. 
 
Hvilke planer har du om framtidig yrke? 
Senere på VGS fant jeg ut av at jeg ville studere kriminologi og bli politi senere. 
 
Om du skal velge en ting som du synes er spesielt bra med Persbråten, hva er det? 
Miljøet på pers er ekstremt bra fordi alle er så velkomne og hyggelige. Lærerne står hver morgen ved hovedinngangen og sier god morgen med et stort smil og man får da alltid en god start på dagen. 
 
Inez  

Inez