Språk, samfunnsfag og økonomi

Historie og filosofi? Økonomi og ledelse? E? Internasjonal engelsk? Programområde for språk, samfunnsfag og økonomi (SSØ) byr på mange spennende fag, som gir innsikt i deg selv og samfunnet vi lever i.

Det første året på Studiespesialiserende utdanningsprogram (ST) er felles for alle, bortsett fra fremmedspråk og matematikknivå som du skal velge rett etter skolestart. Du velger programfag for vg2 i løpet av første semester på vg1. Her vil du få god veiledning, slik at fagvalget ditt blir riktig ut fra dine evner og interesser.

På vg2 og vg3 kan du velge å fordype deg i flere spennende programfag. Lærerne våre gleder seg til å dele kunnskap med deg! Fag blir meningsfulle i lys av den virkeligheten du står i hver dag. Du blir godt kjent med deg selv og andre. Samtidig får du innsikt i viktige sider ved samfunnet på mange, ulike nivåer.

Vi tilbyr følgende fag i programområde for samfunnsfag, økonomi og språk skoleåret 2017/18:

Med fag fra SSØ vil du oppnå generell studiekompetanse. Denne studiekompetansen åpner dørene til mer enn 90% av mulige studier ved universitet og høgskole i Norge og utlandet.