Realfag

Elever som gjør labarbeid

Gode grunner til å velge realfag på Persbråten:

På Persbråten tilbyr vi følgende realfaglige programfag:

For å få fordypning innen programområdet må du velge to fag over to år.

Ola om realfag

Elev på realfag

Ola Berg Edseth har valgt å satse på programområdet «Realfag». Han har programfagene fysikk, kjemi og realfaglig matematikk.

Ola valgte realfag fordi han er interessert i matte og naturfag, og fordi det er realfagene han er best i. I løpet av VG1 forsto han at han ville satse på realfag og dermed ha alle muligheter åpne for videre studier.

Kombinasjonen av realfaglig matematikk, fysikk og kjemi krever stor innsats, men han syns at han får utfoldet seg på en god måte. Fysikk er det faget han liker aller best, fordi der får han brukt matten i praksis. Mekanikk er spennende og det er interessant å oppdage hvordan man faktisk får nytte av fysikken i hverdagen. Den realfaglige matematikken er på et høyt nivå, og det er en stor fordel når han begynner på studiene.

Når han er ferdig med videregående, er planen å studere ingeniørfag (bygg eller maskin) med økonomi i Tyskland. Først må han perfeksjonere tysken og satser på 4-5 måneders språkskole i Berlin før han søker seg inn på et tysk universitet.

Ola er generelt imponert over lærerne på Persbråten som er kunnskapsrike og engasjerte. Fordelen med å velge realfag her er at programfaggruppene er små og derfor får hver enkelt elev kjempegod og tett oppfølging av læreren.