Toppidrett på Persbråten

Toppidrett, Idrett

Ønsker du et toppidrettstilbud ved Persbråten videregående skole, har du tre valgmuligheter hos oss.
Du kan søke:

• Idrettsfag
  • Studiespesialisering med toppidrett
  • Ordinær studiespesialisering

Vi tilbyr toppidrett som programfag i Vg1, Vg2 og Vg3. Toppidrettselever får en tilpasset timeplan som innebærer at de kan trene om morgenen to ganger i uka. Toppidrettselevene går i egne klasser og skal oppleve en skole som ønsker å tilrettelegge for skole og idrett. Vi har nye og flotte idrettsfasiliteter med idrettshall, styrkerom, slyngerom og spinningrom.

Skolen har en tydelig samarbeidsavtale med Heming Alpint og Heming Tennis, Røa IL i forhold til langrenn og fotball, Ready Bandy og flere lokale idrettsklubber. Vi tilrettelegger også for en rekke individuelle idretter, og vi er i gang med å utvikle nye samarbeidsavtaler.

Toppidrettstilbudet omfatter følgende idretter:

• Alpint
  • Bandy
  • E-sport
  • Fotball
  • Langrenn/skiskyting
  • Toppidrett MIX (alle andre toppidretter)

Her kan du lese mer om søkningen til toppidrett.

NB: Alle toppidrettsøkere må fylle ut et skjema digitalt hvor en svarer på hvem en er og kort idrettslig CV Dette er et krav til alle søkere da vi trenger informasjon om dere. De som ikke fyller ut skjema, blir ikke vurdert for toppidrett på Persbråten vgs. Dette er et tilleggskjema - du må også søke skoleplass som vanlig via VIGO.NO.

Deretter vil du bli innkalt til opptaksdag på et senere tidspunkt (medio april). Eksakt dato får alle toppidrettsøkere informasjon om etter 1.mars.

Vi tilbyr forsering i matematikk for alle elever som har 1T fra ungdomsskolen.

For spørsmål om toppidrett på Persbråten vgs – ta kontakt med avdelingsleder for idrett, Lars-Erik Strand.

Lars-Erik Strand
Avdelingsleder idrettsfag