Idrettsfag

Fellesbilde Idrettsfag

Som elev på idrettsfag får du følgende fagpakke (i tillegg til fellesfagene):

Treningslære
Treningsledelse
Idrett og samfunn
Aktivitetslære

Elevene velger om de skal ha Toppidrett, eller Breddeidrett.

Ønsker du å satse innen en idrett kan du hos oss velge faget Toppidrett. Da trener du fokusert og målrettet innenfor din spesialidrett. Se toppidrett på Persbråten for hvilke idretter vi tilbyr innenfor toppidrett.

Ønsker du heller å lære mer om ulike idretter, og ha en mer variert idrettslig skolehverdag, kan du velge faget Breddeidrett. Her får du muligheten til å prøve mange nye spennende aktiviteter og idretter. De siste årene har vi hatt kurs i blant annet fekting, tennis, curling, klatring, alpin/snowboard, breakdance og militærmarsj. På Persbråten velger ca halvparten av alle idrettselever faget Breddeidrett.

I faget aktivitetslære vil du som elev få mye aktivitetsrettet undervisning og få unike opplevelser gjennom våre friluftsturer. Sjekk ut skolens bilder for en smakebit på hva du kan ta del i!
Her kan du se en oversikt på Vilbli.no over fellesfagene på Idrettsfag