Om idrettsfag

Fellesbilde Idrettsfag

Her på Persbråten Idrett vil du oppleve en god, trygg og variert skolehverdag. Du vil møte lærere som både har høy idrettsfaglig utdanning og trenererfaring, Vi har et topp moderne bygg, med idrettshall, klatrevegg, fotballbaner og med Nordmarka, Oslo vinterpark og Holmenkollen Skianlegg som nærmeste nabo.

Et av våre viktigste mål er å se den enkelte elev, og dens behov. Vi  har et bredt spekter av ulike idrettselever, som alle vil ha mulighet til å realisere sine drømmer og målsetninger. Vi har elever som satser hardt innen sin idrett, og vi har elever som ønsker en mer allsidig og variert idrettshverdag. For eksempel jobber noen målrettet for å kunne representere Norge i neste OL, eller for å debutere i Tippeligaen.  Andre opplever idrettsglede ved å lære seg nye spennende aktiviteter, idretter og danser.

Ønsker du å satse innen en idrett kan man hos oss velge faget Toppidrett. Da trener du fokusert og målrettet innenfor din spesialidrett. Fotball, alpin, basket, langrenn og jibbing er populære idretter hos oss. For bedring av læring innen disse idrettene har vi knyttet oss til eksterne, dyktige fagmiljø. Vi jobber tett med bla Ullern Fotball, Heming Alpin og Heming Adrenalin.

Ønsker du heller å lære mer om ulike idretter, og en mer variert idrettslig skolehverdag, kan du velge faget Breddeidrett. Her får du muligheten til å prøve mange nye spennende aktiviteter og idretter. De siste årene har vi hatt kurs i blant annet fekting, tennis, curling, klatring, alpin/snowboard, breakdance og militærmarsj. På Persbråten velger ca halvparten av alle idrettselever faget Breddeidrett.

Som elev på idrettsfag får du følgende fagpakke (i tillegg til de allmenne fagene):

• Treningslære
  • Treningsledelse
  • Aktivitetslære
  • Idrett og samfunn

Videre vil du få en unik mulighet til å være med å arrangere Oslo`s største og beste langrennsstafett for skoleelever i Oslo og Akershus. Her vil du gjennom faget Treningsledelse erfare hvordan man bygger opp og gjennomfører et arrangement fra a til å. Langrennsstafetten gjennomføres i Holmenkollen Skianlegg med støtte fra både Garden og Ski-VM 2011 Fondet

I tillegg er Idrettselever på Persbråten mye ute på tur i faget Aktivitetslære, du kan se mange flotte bilder fra våre siste turer i bildegalleriet.

Vi gleder oss til å få nettopp deg som elev på Persbråten vgs!