Idrettsfag

Fellesbilde Idrettsfag

Du får følgende fagpakke (i tillegg til fellesfagene):
Treningslære
Treningsledelse
Idrett og samfunn
Aktivitetslære
Elevene velger om de skal ha Toppidrett, eller Breddeidrett.

Ønsker du å satse innen en idrett kan du hos oss velge faget Toppidrett. Da trener du fokusert og målrettet innenfor din spesialidrett. Se toppidrett på Persbråten for hvilke idretter vi tilbyr innenfor toppidrett.

Ønsker du heller å lære mer om ulike idretter, og ha en mer variert idrettslig skolehverdag, kan du velge faget Breddeidrett. Her får du muligheten til å ha en variert og spennende skolehverdag med forskjellige aktiviteter og idretter. De siste årene har vi hatt kurs i blant annet fekting, tennis, curling, klatring, alpin/snowboard og breakdance. På Persbråten velger  halvparten av alle idrettselevene faget Breddeidrett, mens resten har Toppidrett.

I faget aktivitetslære vil du som elev få mye aktivitetsrettet undervisning, og få unike opplevelser gjennom våre friluftsturer. Sjekk ut skolens bilder for en smakebit på hva du kan ta del i!
Her kan du se en oversikt på Vilbli.no over fellesfagene på Idrettsfag
Vi tilbyr forsering i matematikk for alle elever som har 1T fra ungdomsskolen.

NB: Hvis du søker toppidrett, må du fylle ut dette skjemaet.
Dette er et tilleggsskjema - du må også søke skoleplass som vanlig via VIGO.NO.

Se hvordan en dag på idrettsfag er gjennom øynene til en elev:

Her kan du se hvordan hverdagen er på idrettsfag - dette er en film i samarbeid med alle idrettsfagskolene i Oslo

Lars-Erik Strand

Avdelingsleder idrettsfag