Hovedseksjon

Om studiespesialisering

Elever i læringssituasjon

Vi har et bredt fagtilbud innenfor realfag, språk, samfunnsfag og økonomi. Første året har man de fleste fag felles før man på Vg2 og -3 velger faglige fordypninger ut fra egne interesser.  

Om man har forsert i matematikk på ungdomstrinnet legger vi til rette for videre forsering i matematikk for dem som ønsker det.

Her kan du lese mer om innholdet i de tre årene: 

VG1

VG2

VG3

Hva sier eleven?

William

William 

Hvilken linje går du på og hvorfor? 

Jeg går realfagslinje (studieforberedende) med toppidrett. Jeg valgte personlig denne linjen siden den lar meg kombinere min idretts- satsning og kunne ta de realfagene som jeg interesserte meg for, og som jeg føler at jeg kan få nytte av i framtiden. 
 
Hva er favorittfaget ditt og hvorfor? 
Favorittfaget mitt er nok matte akkurat nå. Det er nok mye det at matematikk R1-gruppa har et veldig bra miljø, samens med en lærer som motiverer elevene og tilpasser seg etter våre behov. 
 
Hvilke planer har du om framtidig yrke? 
Nå så har jeg satt meg mål for framtiden min og kunne leve av idretten min (profesjonelt nivå), men det er jo ikke sikkert det går veien. Jeg har ikke egentlig satt meg skikkelig inn i hva jeg kunne tenke meg å drive med utenom idretten min, og det var også en av årsakene til at jeg valgte realfag siden det holder alle dører åpne.  
  
Om du skal velge en ting som du synes er spesielt bra med Persbråten, hva er det? 
Det jeg liker best med Persbråten er fleksibiliteten man får av læreren, alle lærerne jeg har hatt har vært veldig samarbeidsvillige og vært tilgjengelige til hjelp selv utenfor skoletimene.