Idrettsfag på tur i Jotunheimen

Jotunheimen vg3 forside

Første etappe gikk fra Gjendesheim til Memurubu. Dagen var preget av regn, tåke og lavt skydekke, noe som bidro til at turen over Besseggen måtte legges til stien nede ved Gjende-vannet. Etter 3,5 timers frisk gange slo vi leir på teltplassene nedenfor Memurubu. Elevene lagde seg middag og koste seg i teltet, før regnet for alvor satte inn utover kvelden og natta.
Jotunheimen vg3
Neste dag stod vi opp til strålende sol og et blikkstille Gjende. Alt lå til rette for en skikkelig topptur. Elevene fikk bestemme turlengde selv. Raudhamran (1893 moh) ble besteget av omtrent alle elever. De sprekeste gikk derimot enda lenger og stod kl. 14:15 på toppen av Surtningssue (2368 moh). Etter nesten 10 timer ute på tur var det godt for både elever og lærere og komme tilbake til teltplassen. Enda bedre ble det etter middag og dessert inne på Memurubu.

Jotunheimen vg3

Jotunheimen vg3

Fredag var hjemreisedag. Noen elever benyttet muligheten til å gå Besseggen i stedet for å ta båten tilbake til Gjendesheim. De stod opp tidlig og la i vei 06:00. Imponerende! Rik på opplevelser og minner fra Jotunheimen kom vi tilbake til Persbråten kl. 16:00.

Takk for turen! Vi gleder og til neste tur!

Hilsen lærerne på Idrettsfag😉

Jotunheimen vg3

Jotunheimen vg3