Vintertur for Vg3 Idrettsfag i Hemsedal

camp

Tross en del sol og mildvær var det tidvis tøffe forhold på fjellet med vindstyrke opp til 21 m/sek, ifølge Yr.no,  fikk Elevene virkelig kjenne på hvordan været plutselig kan endre seg i fjellet. Torsdag kveld var det nesten vindstille, stjerneklart og fullmåne. Etter en lang dags jobb med snøhulebygging var det mange som satte pris på å komme seg inn i hula og ned i soveposen. 

For utenom snøhulebygging har elevene blant annet hatt opplæring i kantgrop og nød-bivuak, bygging av ski-kjelke for å få skadede personer ned fra fjellet, snøskred-søk- både med og uten skredsøker, snøprofil for å avdekke farlige lag i snøen og vurdere rasfare, i tillegg til mye annet. 

Elevene på Vg3 Idrettsfag har nå etter flere friluftsturer gjennom 3 år fått kunnskap om hvordan man tar vare på seg selv og andre ute på tur. Vi har overnatta i gapahuk, syklet Nordmarka rundt, padlet kano på blikkstille vann og gjennomført kameratredning i iskaldt vann. Vi har vært ekte fjellgeiter på Jotunheimens tak (Surtningssue 2368 moh) og ikke minst overnattet i snøhule høyt oppe i vinterfjellet. 

Lærerne som har vært med på disse turene håper at mange elever sitter igjen med gode opplevelser som de tar med seg videre, slik at de får brukt kunnskapen sin og nyter godt av det friluftslivet har å by på. Vi ønsker dere god og trygg tur !

Vennlig turhilsen fra lærerne som denne gangen var:

Thomas Andre Lunde, Karl Magne Ryssmo Tvete, Sondre A. Olsen og Torstein Brandseth.