Vellykket futsal- og volleyballturnering på Persbråten

Futsalturnering forside

Gratulerer til Pers1, vinnerne av volleyballturneringen (gutter)
Volleyballturneringen

Pers1 vant i finalen mot Ullern

Gratulerer til KG, vinnerne av volleyballturneringen, (jenter)!
Volleyballturneringen

KG vant i finalen mot Ullern

Gratulerer til Valle Hovin, vinnerne av futsalturneringen!

Valle Hovin vant i finalen mot Ulsrud

Idrettsklassen på vg3 arrangerte den årlige futsal- og volleyballturneringen på Pers, og ser det som en  lærerik, morsom og ikke minst givende del av faget idrettsledelse.

Futsalturnering

Olav A. Lystrup (leder for futsal), Benjamin Kvisler og Jørgen Taule (leder og nestleder for volleyball)

De tre guttene synes at de har fått mye erfaring ved å planlegge, gjennomføre og til slutt evaluere et idrettsarrangement.  I tillegg til futsalgruppa og volleyballgruppa, hadde 3IDG kafégruppe med ansvar for salg av kaker, kaffe, brus og toast. Det var også en egen speakergruppe til å ta seg av informasjonen under selve arrangementet.
Det sier seg selv at to såpass store turneringer på samme dag krever grundige forberedelser. Invitasjoner må sendes i god tid til andre skoler. Elevene utarbeidet  reglement, kampoppsett, kjøreplan for hvem som gjør hva når. I tillegg måtte gruppene tenke igjennom alle mulige uforutsette hendelser og lage plan B og C som kriseløsninger.
Halvparten av klassens elever hadde ansvaret for turneringene, mens resten av klassen hjalp til som funksjonærer og med rigging av salen. Det krevde et tett samarbeid og elevene jobbet godt sammen.
Olav, Benjamin og Jørgen forteller at mange elever på idrettsfag jobber som trenere i fritida, eller har andre jobber på grunn av fag som treningslære og treningsledelse. De tre guttene kommer helt sikkert til å bruke erfaringene fra disse fagene  i jobblivet. Gjennom arrangementene får de ledererfaring og lyst til å lede andre arrangement og å være en del av noe stort.
Stor takk til Olav, Benjamin, Jørgen og alle de andre elevene i 3IDG for et fantastisk godt gjennomført arrangement på Persbråten, med mange flotte spillere på høyt nivå!