Om toppidrett

Tenåringer i aktivitet

Persbråten videregående skole har lang erfaring med å tilrettelegge for toppidrett. Vi ønsker å gi elever muligheten til å drive idrett på et høyt nivå og samtidig få et godt skoletilbud.

Vi tilbyr toppidrett som programfag i Vg1, Vg2 og Vg3. Toppidrettselever får en tilpasset timeplan som innebærer at de kan trene om morgenen to ganger i uka. Toppidrettselevene går i egne klasser. Persbråten har et idrettsfagligmiljø med høyt kvalifiserte lærere. I alpint og freeride henter vi lærerkrefter fra idrettsklubbene. Vi har nye og flotte idrettsfasiliteter med idrettshall, styrkerom, slyngerom og spinningrom.

Skolen har samarbeidsavtale med Heming Alpint og Heming Tennis og har tett samarbeid med langrennsklubber i nærområdet for å få tilpassede timeplaner. Toppidrett fotball trener på Ullern-banen og flere av spillerne har tilhørighet til Ullern Fotball. Vi tilrettelegger også for en rekke individuelle idretter, og vi er i gang med å utvikle nye samarbeidsavtaler.

Skoleåret 2017/18 vil toppidrettstilbudet omfatte følgende idretter:
• Alpint
• Fotball
• Langrenn
• Individuelle idretter

For spørsmål om toppidrett på Persbråten vgs – ta kontakt med avdelingsleder for idrett oystein.brathen@ude.oslo.kommune.no