Om toppidrett

Tenåringer i aktivitet

Persbråten videregående skole har lang erfaring med å tilrettelegge for toppidrett. Vi ønsker å gi elever muligheten til å drive idrett på et høyt nivå og samtidig få et godt skoletilbud.

Vi tilbyr toppidrett som programfag i Vg1, Vg2 og Vg3. Toppidrettselever får en tilpasset timeplan som innebærer at de kan trene om morgenen to ganger i uka. Toppidrettselevene går i egne klasser. Persbråten har et idrettsfagligmiljø med høyt kvalifiserte lærere. I alpint og freeride henter vi lærerkrefter fra idrettsklubbene. Vi har nye og flotte idrettsfasiliteter med idrettshall, styrkerom, slyngerom og spinningrom.

Skolen har samarbeidsavtale med Heming Alpint. I tillegg samarbeider skolen tett med Heming Adrenalin, Heming Langrenn og Heming Tennis. Toppidrett fotball trener på Ullern-banen og flere av spillerne har tilhørighet til Ullern Fotball. Vi tilrettelegger også for en rekke individuelle idretter, og vi er i gang med å utvikle nye samarbeidsavtaler.

Skoleåret 2017/18 vil toppidrettstilbudet omfatte følgende idretter:
• Alpint
• Freeride
• Fotball
• Langrenn
• Individuelle idretter

For spørsmål om toppidrett på Persbråten vgs – ta kontakt med avdelingsleder for idrett pal.konradsen@ude.oslo.kommune.no