VG1

Glade skoleelever

Skoleåret på Vg1 starter med en bli-kjent-uke der vi legger til rette for ulike sosial og faglige aktivteter for å skape godt sammhold i klassene fra første dag.

Den aller første «skoledagen» er litt annerledes på Pers. Da inviterer vi alle elever med sine foresatte til en samtale om det kommende skoleåret. Den dagen ordner vi også med alt det praktiske som bøker, PC osv., slik at alle er klare til å starte skoleåret når dere møter klassen dagen etter.

På Vg1 er de fleste fag fag fellesfag, så man følger klassen sin mesteparten av tiden. De to fagene man har valgmuligheter innenfor er fremmedspråk og matematikk.

• Norsk (4 t)
  • Engelsk (5 t)
  • Samfunnsfag (3 t)
  • Geografi (2 t)
  • Naturfag (5 t)
  • Kroppsøving (2 t)
  • Fremmedspråk (4 t)
  • Matematikk 1T eller 1P (5 t)

Egen realfagsgruppe

På Vg1 kan du fra høsten 2017 velge å be om plass i en egen realfagsgruppe. Realfagsgruppen kan du lese mer om her.

Egen toppidrettsgruppe

Du kan også velge faget toppidrett ved å gå studiespesialisering. Elever som velger toppidret havner i samme klasse.  Obs: Dette er en annen inngang til kombinasjonen toppidrett og studiespesialisering enn søkerkoden «Studiespesialisering med toppidrett»,  men begge grupper vil i praksis få det samme tilbudet. Dersom man er interessert i toppidrett og studiespesialisering bør man altså søke både «Studiespesialisering med toppidrett» og  «Studiespesialisering» for å øke muligheten for å komme inn. Vi har to innganger for å gi flere elever tilbudet.